Samenwerking Verbeteren
Rotterdam

De samenwerking verbeteren
Belangrijk in elk team

Waar bent u naar op zoek?

Online

Onze begeleiders kunnen desgewenst perfect met elk type videoverbinding met een team aan de slag. Vanwege corona, reisbeperkingen, om kosten of reistijd te besparen. Maar ook omdat snelheid van handelen of een duurzame bedrijfsvoering daarom vragen.

ContactPijl rechts icoon

 
Teambuilding icoon

Teambuilding

Klok icoon vanaf 1,5 uur
 • Covid-19 proof
 • Plezier en ontspanning
 • Vooral (graag) buiten
 • Uitdagend en verrassend
 • Ervarend leren
 • Enthousiaste instructeurs

TeambuildingPijl rechts icoon

Teamtraining icoon

Teamtraining

Klok icoon vanaf 1 dagdeel
 • Covid-19 proof
 • Plezier en diepgang
 • Teamversterkend
 • Praktisch en met afwisseling
 • Communicatie en feedback
 • Kundige teamtrainers

Communicatie verbeteren Pijl rechts icoon

Teamcoaching icoon

Samenwerken

Klok icoon vanaf 4 dagdelen
 • Covid-19 proof
 • Periodiek onderhoud voor teams
 • Verbetering werksfeer
 • Positief en toekomstgericht
 • Cultuurverandering
 • Ervaren teamcoaches

Samenwerking verbeteren Pijl rechts icoon

Samenwerking verbeteren Rotterdam

Waar hebben we het dan over?

Aandacht voor de wijze waarop u (nog) beter kunt samenwerken!

In veel teams ook in Rotterdam gaat het om de inhoud: Wat moet er bereikt worden? Op welke kpi’s word ik beoordeeld? Wat moet het resultaat zijn? Zijn dit haalbare doelen? Visie en missie, etc.

Daarnaast is er ook nog een proces: Hoe bereiken we dit? Welke procedures vragen om een aanvulling? Wanneer communiceren we dit? Wie doet wat en wanneer? Er is steeds meer druk gekomen hierop door automatisering, digitalisering en overheidsvoorschriften.

Inhoud en proces blijven belangrijk. Echter, het zijn de mensen die het doen. Zonder team dat de inhoud en processen accepteert, intrinsiek (spontaan) meewerkt, zelf ook verbeterstappen voorstelt, verslagen en rapporten consequent invult bent u nergens. Wij noemen dat aandacht voor de samenwerking. Aandacht voor de onderlinge betrekkingen geeft een beter functionerende organisatie.  

Goede werkverhoudingen geven positieve energie.

Wie aandacht geeft aan de samenwerking VOORDAT een nieuw team start, een belangrijke verandering, een reorganisatie, samenvoeging, modernisering of cultuuromslag plaatsvindt, helpt een organisatie om de gewenste verandering MET hulp van het team tot stand te brengen. Transparantie levert veel op. Zelfs als er mensen uit moeten is het beter om samen op te trekken, elkaar bij te praten, te informeren wanneer er knopen worden doorgehakt. Omdat dit vertrouwen geeft ook aan de teamleden die de kar blijven trekken. Vertrek van een medewerker kan samenwerkend reclame zijn voor een organisatie.

Een open samenwerkende cultuur zorgt voor minder verloop, ziekte en langdurige uitval. Een samenwerkend team trekt mensen aan, medewerkers zetten de schouders eronder. Een samenwerkend team verwelkomt nieuwe medewerkers en werkt ze goed in. Er is vertrouwen en een gezamenlijke teamspirit. Van fouten wordt geleerd.

Bewegen over de Schaal van Samenwerking

Hoe wilt u dat uw team functioneert?

samenwerking verbeteren met de Schaal van Samenwerking

Waar staat u als team en hoe maakt u een volgende groeistap?

De Schaal van Samenwerking werkt super goed in teams.
In één oogopslag krijgt een team het inzicht tussen welke posities zij als team functioneren en voor welke nieuwe stap zij staan. De onderlinge betrekkingen staan daarbij centraal.
Hoe kunnen we een volgende stap maken?” wordt in een training een belangrijke vraag. Natuurlijk spelen inhoud en processen een rol, maar aandacht voor onderlinge verhoudingen en wat mensen nodig hebben van elkaar is de sleutel tot goed functioneren met hoge resultaten. ELK succesvol topteam zal dat beamen!

Aandacht voor de onderlinge betrekkingen in bijvoorbeeld een kick-off versnelt het proces van een goed team worden.

Om belangrijke groei en versterking van een team te realiseren ondersteunen onze teamcoaches dit proces gedurende enkele uren tot enkele maanden. Dat ondersteunt u in het proces, zorgt voor stabiliteit en een groeiversnelling.
Topteams zijn creatief en flexibel, ze kunnen een verandering aan.

En elke crisis heeft ook winnaars, doordat snel veranderen mogelijk bleek.

Locaties voor samenwerking verbeteren in Rotterdam

Dit zijn de locaties in de regio Rotterdam waar wij graag komen!

Team4Teams reist door het hele land

De samenwerking verbeteren in teams in Rotterdam is zowel in-company als op een verblijfslocatie mogelijk. Met een team begeleiders in de regio Rotterdam zit u eerste rang. Bel ons gerust voor een afspraak.

Food Truck huren wat de pot schaft

Wilt u back to basics?

Onze begeleiders kunnen aan de slag op elke locatie met een ruime zaal en een beschut grasveld. Dat kan dus ook bij een recreatieplas of Scoutinglocatie. Bijvoorbeeld in combinatie met een food truck of op basis van zelfverzorging

Over samenwerking verbeteren bij Team4Teams

Drie veelgestelde vragen

Hoe gaat Team4Teams te werk?

Een samenwerking ondersteunen is bij Team4Teams geen activiteit, maar een proces. Het team staat centraal, de activiteiten zijn een hulpmiddel.

Natuurlijk zijn de werkvormen aantrekkelijk en leuk om te doen. Maar we kiezen ze met zorg: wat hebben teamleden op dit moment nodig om verder te komen? Wat speelt er, waar loopt men tegenaan? Waar wil het team aan werken? 

De kracht van de werkwijze, waarin ervaringsleren belangrijk is, zit in de ervaring en de reflectie. Altijd is er ruim aandacht voor een vertaalslag naar de werksituatie.

Kan iedereen meedoen?

In onze werkwijze staat voorop dat iedereen mee kan doen. Iedereen is lid van het team en krijgt dus een rol. Teams kunnen heel verschillend zijn, teamleden kunnen een taal nog niet goed beheersen. Een handicap kan iemand op onderdelen beperken. Medewerkers kunnen nog in een kwetsbare situatie verkeren, zich weggedrukt voelen, terugkomen uit een burn-out. Overleg vooraf stelt ons in staat om goed af te stemmen op de groep.

In welke talen zijn jullie trainingen beschikbaar?
 • Teambuilding met reflectie is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Lets, Nederlands, Pools, Russisch en Zweeds.
 • Communiceren met Stijl en de Feedbacktraining zijn beschikbaar in het  Engels en Nederlands. Onderdelen ervan ook in het Frans en Duits.
 • Werken aan Cultuurverandering en Samenwerking versterken zijn beschikbaar in het Nederlands. Onderdelen ervan ook in het Engels.
 • De Schaal van Samenwerking is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Nederlands.

 

 

samenwerken in teams verbeteren
samenwerking verbeteren met teambuilding
samenwerking verbeteren met teambuilding

Neem direct en vrijblijvend contact op

Wij sluiten graag aan op uw vraag.

Voor een snelle vraag kunt u direct bellen met 085-8787.005 van 09.00 tot 21.00 uur. Indien wij niet direct kunnen opnemen, wordt de oproep automatisch doorgeschakeld.

Via de button ‘Prijsinformatie aanvragen’ krijgt u per mail inzicht in de investeringskosten. Voor elk budget zijn er mogelijkheden.

Werkt u in Rotterdam en bent u op zoek naar meer aandacht voor de samenwerking in uw team en tussen teams?

Deze opdrachtgevers kozen voor Team4Teams, we zijn er trots op en blij mee.